Parhaat lahjaidea videopelaajille

Pelaaja

Lahjojen keksiminen saattaa tuottaa päänvaivaa, mutta mitä jos lahjansaaja onkin videopelaaja? Tieto siitä, että saaja pelaa pelejä, voi auttaa valitsemaan lahjan. Toki riippuu siitä, mitä lahjansaaja pelaa ja millä vakavuudella. Jos kyseessä on ammattipelaaja, kannattaa hänelle suunnatut lahjat olla ehkä eri luokkaa kuin huvikseen pelaavalle.

Oli miten oli, tältä sivulta saat lahjavinkkejä sekä pelaajille, jotka pelaavat huvikseen että ammatikseen pelaaville. Toivottavasti vinkeistämme on apua lahjan valintaan.

Lahjansaaja pelaa ajanvietteenä

Jos lahjansaaja on nuori, joka vasta aloittelee pelaamista tai jos pelejä pelataan huvin vuoksi, voisi lahjaa lähteä miettimään siitä näkökulmasta, että pelaaja saa joko jotain toivomaansa tai mahdollisuuden kokeilla jotain uutta.

Uusi peli voi olla mieluisa lahja pelaajalle, jolla ei ole useinkaan ylimääräistä rahaa ostaa uusia pelejä. Tämä voi olla erittäin toivottua varsinkin, jos pelaaja ei ole pitkään aikaan hankkinut itselleen uutta pelattavaa. Kannattaa kiinnittää huomiota jo hyvissä ajoin siihen, mistä lahjansaaja puhuu. Onko hän maininnut tiettyjä pelejä? Oletko kysynyt häneltä, millaisista peleistä hän pitää? Jos ostat uuden pelin, kannattaa varmistaa, ettei hän jo omista kyseistä peliä. Ja jos sattuukin niin, että peli ei ole mieluisa, voi olla hyvä järjestää niin, että pelin voi vaihtaa toiseen. Ei kannata loukkaantua, jos peli ei olekaan mieluisa, sillä jokaisella on oma makunsa pelien suhteen. Jos saaja on toivonut vakoojapeliä, mutta saakin sen sijaan jonkun aivan päinvastaisen, voi olla, että peli ei tule käyttöön. On myös erittäin tärkeää varmistaa, että lahjansaajalla on kyseiseen peliin sopiva pelikonsoli tai muu alusta, jolla hän pelaa.

Lahjakortti on aina hyvä vaihtoehto. Sen voi ostaa tiettyyn kauppaan, josta tiedät löytyvän pelejä. Tai jos lahjansaaja pelaa tiettyä maksullista peliä, voi kyseiseen peliin ostaa lahjakortin. Näin varmistat, että lahja käytetään juuri kyseiseen peliin. Mainitsimme aiemmin mahdollisuuden, että ostamasi peli ei olekaan mieluisa. Lahjakortti poistaa tällaisen riskin.

Lisävarusteet voivat olla lahjansaajalle erittäinkin mieluisat. Onko pelaajalla hyvää tuolia, jolla hän pelaa? Jos hän pelaa tietokoneella, puuttuuko häneltä jotain, kuten hiirimatto? Kannattaa kuunnella lahjansaajaa siltä varalta, että hän vaikkapa harmittelee kuulokkeiden tai muun varusteen puuttumista. Ehkä tällainen lahja voisi olla hyvä.

Jos lahjansaaja saa viihteensä turvallisilta kasinoilta, pelaten kohtuullisissa rajoissa, voivat pelaamisen lisävarusteet olla tässäkin hyvä vaihtoehto lahjaksi.

Entä, jos kyseessä on ammattipelaaja?

Jos kyseessä on ammattipelaaja, löytyy häneltä todennäköisesti jo kaikki pelaamiseen tarvittavat välineet, kuten kuulokkeet, pelituoli jne. Toki myös itse pelit varmasti jo löytyvät näin pelaamiselle omistautuneelta. Niinpä lahjaa voisi lähteä ajattelemaan eri ajatuksella.

Ammattipelaajalle voi olla hauska idea ostaa lahja, jota hän voi käyttää esimerkiksi pelaamisen ulkopuolisena aikana. Mitä, jos harkitsisit kustomoitua lahjaa, kuten t-paitaa, lippistä tai muuta vaatetta?

Ammattipelaajalle ei tarvitse välttämättä ostaa juuri pelaamiseen liittyvää lahjaa, vaan se voi olla mitä tahansa muutakin. Moni lähtee suunnittelemaan lahjaa sen pohjalta, mitä lahjansaaja tekee työkseen tai mitä hän harrastaa, mutta voihan lahja olla aiheeseen liittymätönkin.

Figuurit tai peleihin liittyvät muut tuotteet ja asusteet voivat ilahduttaa ammattimaisesti pelaavaa. Jos tiedät hänen pelaavan tiettyä peliä, voi olla hauska idea ostaa hänelle juliste tai muu esine, joka liittyy hänen pelaamiseensa. Kustomoitu t-paita tai muu voisi myös olla hauska vaihtoehto. Myös huumoripaitaa tai muuta kannattaa harkita, mikäli tiedät kyseessä olevan sellaisista pitävä ihminen.

Yhteislahjalla jaetaan kulut

Lahjakortit

Pelaamiseen liittyvät lahjat eivät aina ole edullisimmasta päästä. Lahjat ja pieni budjetti eivät aina kulje käsi kädessä, varsinkaan, jos lahja liitty pelaamiseen. Mikäli olet ostamassa lahjaa, josta olet varma, että saaja tulee pitämään, mutta lahja on kallis, kannatta harkita yhteislahjaa. Yhteislahjassa useat ihmiset laittavat budjettiin oman osuutensa, jolloin yhdelle henkilölle koituvia kuluja saadaan pienennettyä. Mitä enemmän ihmisiä osallistuu yhteislahjan hankintaan, sitä pienemmät kulut saadaan per henkilö.

Lahjaa ostaessa tärkeintä on kuunnella lahjansaajaa. Pelaajat usein kehuvat puheissaan pelaamiaan pelejä ja tämä antaa tärkeitä viitteitä siitä, mistä hän pitää. Vaikket itse tietäisi tai pitäisi peleistä, kannattaa silti kuunnella. Näin lahjan valitseminen tulee olemaan helpompaa.

Saatat pitää myös näistä