Lahjat ja pieni budjetti – ei mikään Mission Impossble!

Lahjat ja pieni budjetti

Onko ystävälläsi syntymäpäivät tulossa eikä sinulla ole paljoa rahaa lahjaan? Ei huolta, sinun ei tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi lahjan vuoksi. Voit hankkia lahjan myös pienemmällä budjetilla ja silti ilahduttaa ystävääsi. Tästä artikkelista löydät vinkkejä pienen budjetin lahjaan.

Lahjoita yhteistä aikaa

Jos ette ole koko aikaa yhdessä kuin paita ja peppu, voit lahjoittaa yhteistä aikaa. Monesti meillä kaikilla työ, kotityöt ja harrastukset vievät paljon aikaa eikä tunnu löytyvän enää lisää aikaa ystävän kanssa vietettäväksi. Mitä jos antaisit lahjaksi yhteistä tekemistä, josta molemmat pidätte? Esimerkiksi pitkä kävelylenkki, suosikkikahvilassa käynti, päivä rannalla tai ihan vain kotisohvalla köllöttely ja puhuminen kaikesta maan ja taivaan välillä. Tärkeintä on, että vietätte aikaa yhdessä. Ei siis tarvitse turvautua hätäratkaisuihin kuten pikaluotto, vaan lahjoittamalla aikaa rahan käytön sijaan saatte molemmat hyvän mielen. 

Luonnonkosmetiikka on laadukasta kuten ystävyyskin

Ystävyys on puhdasta ja laadukasta, aivan kuten luonnonkosmetiikan raaka-aineetkin. Eikä lahjan edes tarvitse olla mikään iso tai kallis. Ihania vaihtoehtoja ovat vaikkapa laadukas käsivoide, huulirasva, suihkusaippua tai kynsinauha-öljy. Ystäväsi ilahtuu varmasti saadessaan tällaisen lahjan kauniisti paketoituna. 

Viherkasvi tai kukka piristää arkea

Onneksi monet kasvit ovat helppohoitoisia ja ne tuovat piristystä arjen hektisyyteen. On jopa tutkittu, että viherkasvit vaikuttavat mielialaan positiivisella tavalla, sillä ne auttavat kehoa päästämään irti stressistä ja ne myös rauhoittavat. Mikäli ystävälläsi on stressaavaa tai hän on muuten vain hieman siipi maassa, viherkasvin tai kukkien lahjoittaminen voi auttaa häntä piristymään. Sopivia helppohoitoisia kasveja ovat ainakin rahapuu, palmuvehka, rönsylilja, viirivehka ja anopinkieli. 

Pokkari tai hyödyllinen kirja

Nainen lukee kirjaa

Kaikkia lukeminen ei kiinnosta, mutta jos tiedät ystäväsi olevan lukutoukka, voit ostaa hänelle sopivan pokkarin tai self-help kirjan isommista marketeista tai kirjakaupan alelaarista. Kannattaa hyödyntää myös antikvariaattien tarjonta, joskus niistäkin voi tehdä todellisia löytöjä. Usein myös nettikirjakaupoilla on hyviä tarjouksia, joita kannattaa hyödyntää. 

Tarjoudu lapsenvahdiksi

Mikäli ystävälläsi on pieniä lapsia ja hän on yksinhuoltaja, tarjoudu hoitamaa lapsia pari tuntia, jotta ystäväsi pääsee käymään jossain ihan yksin. Hän voi käydä vaikkapa hemmottelemassa itseään kasvohoidossa tai kampaajalla. Tai vaikka pitkällä kävelylenkillä. Äiti arvostaa omaa aikaansa, joten tämä lahja ilahduttaa takuulla. 

Ystävyyden hyvien puolien pussukka

Kirjoita erillisille paperinpalasille kaikki ne syyt, miksi olet iloinen että olette ystäviä. Laita sitten palaset kauniiseen purkkiin tai pussukkaan. Ystäväsi ilahtuu varmasti kun huomaa, kuinka paljon erilaisia hyviä puolia hänessä on ja kuinka paljon arvostat hänen seuraansa. Hän voi lukea lappusia aina uudelleen, kun hänestä siltä tuntuu. 

Askartele kuponkikirja

Tämä on yksi parhaista lahjoista ystäville. Askartele kuponkivihkonen erilaisista asioista, joita voit tehdä hänelle tai hänen kanssaan vuoden aikana aina seuraavaan syntymäpäivään asti. Ystäväsi saa valita vapaasti hänelle sopivat päivämäärät. Erilaisia ideoita voivat olla mm. elokuvailta, lastenhoito, kodin siivous, illallisen laitto, ikkunanpesu, päivä turistina kotikaupungissa tai nyyttäreiden pitäminen rannalla. 

Kokoa hänelle koti-spa boksi

Hanki kaunis laatikko, johon kokoat esineitä, joiden avulla hän voi hemmotella itseään. Pieneenkin budjettiin sopivia vaihtoehtoja ovat vaikkapa kynsilakka, meikkisivellin, meikkivoide, kasvonaamio, itsetehty kuorintavoide ja hyväntuoksuinen saippua. Ystäväsi voi käyttää tätä lahjaa tulevina kuukausina ja nauttia ihanista tuotteista. 

Järjestä ystävien kanssa hänelle juhlat

Kutsu yhteiset ystävät mukaan järjestämään hänelle juhlat. Sopikaa keskenänne kuka tuo mitäkin, niin saatte nauttia monenlaisista herkuista. Joku voi huolehtia musiikista, toinen valoista, kolmas koristeluista… Jokainen on varmasti hyvä jollain osa-alueella niin kaikki voivat keskittyä tekemään sitä minkä osaavat parhaiten. Lopuksi voitte vielä siivota juhlatilan yhdessä, jolloin sekään työ ei lankea yhden ainoan ihmisen harteille. Mikäli ystävänne pitää yllätyksistä, voitte pitää juhlat yllätyksenä ja tuoda hänet paikalle silmät sidottuna. 

Osta hänelle kauniita vihkoja ja kyniä

Mikäli ystäväsi pitää kirjoittamisesta vanhanaikaisesti paperille, voit ostaa hänelle kauniita vihkoja ja kyniä. Näin hän voi kirjoittaa ajatuksiaan talteen ja säilyttää ne upeiden vihkojen kansien sisällä. Monet tykkäävät edelleen kirjoittaa paperille kynällä, vaikka elämmekin digitaalista aikaa. Paperissa ja kynässä vain on jotain taianomaisen puoleensavetävää. 

Saatat pitää myös näistä