Suosituimmat lasten lahjatoiveet

Suosituimmat lasten lahjatoiveet

Joulu on jo ovella ja alkaa olemaan kiire hankkia lapsille lahjat pukinkonttiin. Kuten niin monena vuotena aikaisemminkin, myös tänä vuonna monet pienet lapset ovat toivelistalleen kirjanneet arvatenkin leluja. Aattona paketeista kuoriutuvatkin kestosuosikit eli legot, kirjat, konsolipelit, pehmolelut, lautapelit ja erilaiset hahmot.

Nyt on meneillään vuoden vilkkain sesonki lelukaupoissa. Kääreisiin katoavat nopsaan kauppojen hyllyiltä niin yksinkertaiset hittilelut, kuten mielialamustekalat kuin ikisuosikki Legot sekä perinteiset lautapelit. Lautapelien klassikot eli Afrikan Tähti, Yatzy, Uno sekä Trivial Pursuit pysyvät suosikkilistalla vuodesta toiseen. Myös Ryhmä Hau ja Frozen sinnittelevät toivomuslistojen kärjessä.

Legot

Suosittuja legoja ovat tällä hetkellä Harry Potter -aiheiset legot. Niiden kanssa voi astua Harry Potter -elokuvista tuttuun maailmaan ja Tylypahkan seikkailuihin. Mukana seikkailevat tutut hahmot ja ominaisuudet. Tähän maailmaan kun uppoutuu niin sieltä ei hevillä halua poistua.

Pikku noita tai Velho pääsee jännittävään seikkailuun ja Harry Potter -legot ovatkin taianomaisia ja täynnä jännittäviä leikkimahdollisuuksia. Lapset saavat kulutettua tuntikaupalla aikaa hahmojen ja lukuisten esineiden kanssa.

Myös Lego Friends ilahduttaa lapsia huikeilla leikeillä. Hahmojen avulla voi leikkiä realistisia roolileikkiseikkailuja ja paketissa on upeita yksityiskohtia ja hahmoja, joihin on helppo samaistua. Lego Friends legot kannustavat lapsia sukeltamaan hauskojen roolileikkien luovaan maailmaan, joko yksin tai kavereiden kanssa.

Lautapelit

Lautapelien suosikkeina keikkuvat tutut suosikit, vaikka uusia pelejä tulee markkinoille joka vuosi. Jo 50-luvulla markkinoille tullut Afrikan Tähti on ollut iät ja ajat Suomen suosituin lautapeli. Sitä on myyty useita miljoonia kappaleita. Seikkailunhaluun ei ajan hammas pure vaan se on aina vain luottopeli. Jos hyvä tuuri käy, voi lentää aarteelta toiselle ja palata kotiin taskut pursuten rahaa. Toisaalta huonon tuurin iskiessä rosvo voi viedä kaiken. Afrikan Tähti tarjoaakin elämyksiä koko perheelle.

UNO on korttipelien kuningas ja siihen jää aina vaan koukkuun. Pelistä löytyy myös helpotettu versio pienille lapsille. Näissä korteissa on hauskat eläimet ja kolme pelitasoa riippuen lapsen taidoista. Tavoitteena kuitenkin on päästä eroon kädessä olevista korteista. Muista huutaa UNO!

Pokemonit

Pikachu pehmo on ihanan halittava unilelu, joka reagoi liikkeeseen äänin ja valoin. Puristamalla Pikachun käsiä voit olla vuorovaikutuksessa hänen kanssaan, hahmolla on 15 erilaista reaktiota ja häntä sekä posket hohkaavat valoa.

Myös avautuvat Pokemon -maailmat ovat loistavat tavat kohdata Pokemonit taistelukentällä. Nämä leikkisarjat ovat täynnä hassuja ominaisuuksia, joiden parissa lapsi viihtyy pitkään.

Suosikkihahmot

Ryhmä Hau ja Frozen -hahmot ovat edelleen suosiossa. Ryhmä Hau tuoteperheeseen kuuluu laajasti niin leluja, ajoneuvoja, uimarenkaita kuin lakanoita ja rooliasujakin.

Iki-ihana Frozen valloittaa pikku prinsessojen sydämet. Saatavilla on kirjoja, värityskyniä, pelejä, palapelejä, pehmoja, pussilakanoita ja karaokesettejäkin.

Puhelimet ja viihde-elektroniikka

Teineille mieluisa ja toivottu lahja on uusi puhelin ja uusin Apple herättää taatusti ihastusta. Kun miettii puhelinta lahjaksi, on syytä ajatella vastaanottajan aivoilla ja yrittää selvittää, miellyttääkö saajaa enemmän jokin tietty väri tai malli.

Puhelin kädessä

Yleensä kamera on monelle tärkeä puhelimen ominaisuus. Jos teiniltä kysytään niin mitä parempi kamera, sen parempi puhelin. Myös prepaid liittymät ovat suosittuja ja se onkin helppo ensimmäinen liittymä varsinkin pienelle lapselle.

Tänä päivänä suosittuja konsolipelejä ovat ne, jotka voi ladata heti konsolille sen ostettuaan. Pelien vaihtuvuus on suurta, koska konsolivalmistajat julkaisevat koko ajan uusia pelikonsoleita, joten vanhoja pelejä saa myös käytettynä edullisesti. Ja valikoimaa riittää ihan mukavasti. Pelin ei siis aina tarvitse olla uusi, kunhan se on pelin saajalle uusi.

Mitä jos lapsella on jo kaikkea?

Usein uutuudenviehätyksen mentyä ohi hittilelutkin päätyvät lelukorin pohjalle. Valtaisa leluvuori ei välttämättä tee lasta onnelliseksi. Tällöin voi miettiä jotain aineetonta lahjaa.

Alle kouluikäiselle elämys voi olla kylpyläreissu tai jokin seikkailupuistossa vierailu. Lupaus mukavasta yhdessäolosta kutkuttaa mieltä ja on kiva kun on jotain, mitä odottaa. Myös vaikkapa leffaliput lapsen suosikkielokuvaa katsomaan popcorneineen kaikkineen on mahtava elämys.

Jos perheessä on totuttu liikkumaan aina omalla autolla, voi junamatkakin olla jo huikea elämys. Matkalla olemisen tunne on kutkuttava ja siitä on mukava nauttia yhdessä koko perheen voimin.

Saatat pitää myös näistä