Nainen kuntosalilla

Onko työkaverillasi, ystävättärelläsi, sukulaisnaisellasi tai esimerkiksi vaimollasi pian jokin juhlapäivä? Ellette ole erikseen sopineet, ettei lahjaa tule hankkia, pohtinet nyt kuumeisesti sopivaa lahjaa.

Hyvä lahja on sellainen, mille on oikeasti käyttöä. Jos juhlakalu ei pidä musiikista, on hänelle turha ostaa konserttilippuja, ja niin edelleen. 

Mieti, mitä kyseinen nainen harrastaa, ja millaisia hänen mielenkiinnon kohteensa ovat. Jos nainen urheilee, voi lahja liittyä urheiluharrastukseen. Tässä artikkelissa pohdin nimenomaan urheilevalle naiselle sopivia lahjaideoita.

Osta lahjaksi urheiluvarusteita

Aktiivinen urheilija tarvitsee paljon varusteita. Läheskään kaikki lajit eivät vaadi suurta määrää erilaisia tarvikkeita, mutta jos tarvikkeet ovat säännöllisessä käytössä, voivat ne kulua loppuun melko nopeasti. Trikoot venyvät ja kengät kuluvat puhki. 

Toiselle ihmiselle on vaikea ostaa vaatteita ja kenkiä, ellei ole täysin varma tämän koosta ja mausta. Varminta onkin antaa lahjakortti urheilutarvikeliikkeeseen. Jos lahjakortti tuntuu tylsältä, voit ostaa jotain vaikkapa myyjän avustuksella, mutta säästä kuitti. Lahja kannattaa ostaa vasta juhlan alla, jotta lahjan saaja voi tarvittaessa käyttää vaihto- tai palautusoikeutta.

Alla muutamia lajikohtaisia lahjaideoita.

Juoksu

Juokseva nainen tarvitsee tietenkin hyvät juoksukengät. Myös laadukkaat urheilurintaliivit ovat tärkeät. Markkinoilta löytyy todella hienoja juoksutrikoita, joten voit kääräistä pakettiin myös nätit pöksyt. Yksi vaihtoehto on sykemittari. 

Pyöräily

Pyöräilijöille myydään vaikka mitä: pyöräilyhousuja (joissa saattaa olla pehmuste), pyöräilykenkiä, pyöräilyhanskoja ja niin edelleen. Pyöräilykypärä on todella tärkeä varuste. Lahjaksi voi antaa myös nopeusmittarin, juomapullon tai vaikkapa aurinkolasit. 

Uinti

Uimarille voi antaa lahjaksi uuden uimapuvun tai uimalakin. Ohut (eli nopeasti kuivuva ja pieneen tilaan mahtuva) pyyhekin on kiva lahjaidea. Jos tiedät naisen harrastavan uimahallissa myös vesijuoksua, voit ostaa hänelle ikioman juoksuvyön. Sen avulla hän voi vesijuosta myös luonnonvesissä. 

Jooga

Joogaaja tarvitsee joogamaton tai pari. Yin-joogassa tarvitaan paksua mattoa. Matkajoogamatto mahtuu pieneen tilaan, joten sen voi ottaa mukaan vaikka kesälomamatkalle. Blokit, bolsterit ja joogavyöt ovat myös hyviä lahjaideoita naiselle, joka harrastaa joogaa. Jos naiselle ei jo ole kassia, mihin mahtuu myös joogamatto, harkitse sellaisen ostamista.

Kuntosaliharrastus

Naisten salikengät, hyvät treenivaatteet ja tyylikäs treenivaatekassi sopivat ovat sopivia lahjoja naisille, jotka käyvät usein kuntosalilla. Yksi hyvä idea on hierontalahjakortti. Hierontalahjakortti sopii tietenkin myös heille, jotka eivät ole kiinnostuneita kuntosaliharjoittelusta.  

Ratsastus

Ratsastus

Ratsastava nainen tarvitsee ehdottomasti ratsastuskypärän. Muita tarpeellisia varusteita ovat ratsastushousut ja ratsastussaappaat tai -kengät. Voit antaa lahjaksi myös ratsastushanskat. Jos olet taitava käsistäsi, voit tehdä talvikäyttöön sopivat ratsastushanskat itse. Mikäli naisella on oma hevonen, voit antaa lahjaksi myös hevosen hoitamiseen liittyviä tavaroita. 

Osta lahjaksi urheiluvalmennusta

Voit antaa lahjaksi urheiluvalmennusta, jos hinta ei ole este – ja jos uskot naisen sellaisesta lahjasta pitävän. 

Oma personal trainer on luksusta!

Voit myös maksaa naiselle paikan juoksukouluun tai ratsastuskurssille. 

Mikäli nainen on kiinnostunut joogasta, voit kysellä joogatunneista tai -kursseista  joogastudiolta. Joogatunneille voi osallistua myös etänä, mikä onkin turvallinen vaihtoehto näin korona-aikana. 

Monet joogan harrastajat haaveilevat ryhtyvänsä itse joogaohjaajiksi. Jos tiedät naisen haaveilevan tällaisesta, voit tarjoutua maksamaan koulutuksen tai osan siitä. 

Anna lahjaksi omaa aikaasi 

Oman ajan antaminen on todella arvokasta. Voit antaa aikaasi eri tavoin. Voit tarjoutua tekemään naisen puolesta tämän kotityöt, jotta hän saisi enemmän aikaa urheiluharrastukselleen. Voit luvata tehdä vaikka viikkosiivouksen. Kenties voisit pestä ikkunat, vaihtaa auton renkaat tai vaikka kokata viikon ruoat pakastimeen? Vaihtoehtoja on paljon – valitse niistä teille sopivin. 

Voit myös alkaa harrastaa yhdessä tämän kanssa. Sopikaa lähtevänne yhdessä lenkille, uimahalliin tai vaikkapa kuntosalille. Sinä maksat teidän molempien pääsymaksut, tai tarjoat kahvit urheiluhetken päätteeksi. Jos aikataulut sallivat, voitte tehdä yhdessä urheilemisesta säännöllistä. 

Urheillessa voi vaihtaa kuulumisia. Jos sitä ei voi tehdä hengästymisen ja puuskuttamisen takia, tarjoutuu rupattelulle tilaisuus viimeistään jäähdytellessä ja/tai vaatteita vaihtaessa.

On todella hyvä idea tavata urheilun merkeissä, sillä liikunta tekee hyvää. Kiireisellä ihmisellä on harvoin aikaa tavata läheisiään niin usein kuin pitäisi, mutta liikunnalle voi löytyä helpommin aikaa. Kun liikutte yhdessä, voitte lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja maksimoida urheiluhetken hyödyt henkiselle hyvinvoinnille.

Saatat pitää myös näistä