Lehti ja tilaajalahjat

Aamupala ja lahti

Lankesitko puhelinmyyjän myyntipuheisiin? Ehkä huomiosi vei jostain silmiesi eteen tipahtanut paperimainos? Vai klikkasiko itsesi netissä jollekin lehtiä myyvälle sivustolle?

Pian huomaat saaneesi sitä, mitä olet tilannut, eli muutaman numeron jotain aikakauslehteä sekä tilaajalahjan, mikä ei välttämättä vastaa kuvausta. Tilaajalahja saattaa olla paljon pienempi tai heikkolaatuisempi kuin kuvittelit. Nieleskelet pettymystä ja päätät unohtaa asian. 

Joskus käy hyvä tuuri. Silloin tilaajalahja on juuri sitä, mitä kuvittelit sen olevan, eikä lehtikään petä odotuksiasi. 

Tilaajalahja 1: lisää lehtiä

On varsin tavallista, että puhelinmyyjä tai verkkokauppa lupaa tilaajalahjaksi lisää lehtiä. Sinulle saatetaan tarjota esimerkiksi neljää näytenumeroa johonkin toiseen aikakauslehteen. Idea on tietysti se, että löytäisit jonkin uuden lehden, minkä haluaisit tilata kotiisi.

Muista, että voit lukea uusia lehtiä ilmaiseksi myös kirjastossa, joten tämä tilaajalahja ei välttämättä ole se parhain. 

Tilaajalahja 2: valaisin, torkkupeitto tai muuta sisustustavaraa

Jos tilaat jonkin sisustuslehden, saattaa tilaajalahja liittyä jotenkin sisustamiseen. Se voi olla liiketunnistimella varustettu valaisin, pehmeä torkkupeitto tai jokin muu kodin sisustusta täydentävä esine.

Myös pyyhkeet ovat melko tavallisia tilaajalahjoja. Jos tilaisit lastenlehden, voisit saada kaupan päälle lelun – on siis tavallista, että tilaajalahja liittyy jotenkin lehden aihepiiriin. Se on kokonaan eri asia, onko saatu pyyhe tai torkkupeitto juuri sinun sisustusmakusi mukainen. 

Tilaajalahja 3: laukku, huivi tai koru

Eläkeläisnaisille suunnattujen lehtien tilaajalahjat ovat usein astetta paremmalta vaikuttavia käyttöesineitä. Naiset käyttävät olka- ja käsilaukkuja lähes päivittäin, joten naistenlehden tilaajalahjana voi olla jonkin nimekkään suunnittelijan suunnittelema laukku, minkä arvoksi ilmoitetaan useita kymmeniä euroja.

Reppu

Naistenlehden mukana voi saada myös huivin, pukukorun tai meikkilaukun, ja niidenkin annetaan ymmärtää olevan laadukkaita ja haluttuja.

Tilaajalahja 4: veitsisetti tai muita keittiötarvikkeita

Jos tilaat leipomiseen tai ruoanlaittamiseen keskittyvän lehden, voit olla melko varma siitä, että tilaajalahja liittyy jotenkin keittiöön. Tilaajalahja voi olla esimerkiksi veitsisetti, minkä arvon kerrotaan olevan 50–90 euroa. Lehden mukana voi tulla myös essu, leivonta-alusta tai esimerkiksi paistilämpömittari. 

Tilaajalahja 5: älykello tai muuta elektroniikkaa

Liikuntaan ja kuntoiluun liittyvän lehden mukana voi tulla sykemittari. Tiedelehden tilaajalahja voi olla esimerkiksi melkein sadan euron arvoinen älykello. Musiikkilehden kylkiäiset voivat liittyä erilaisiin kuulokkeisiin. Nuorille suunnattujen lehtien mukana voi tulla selfietikku.

Eläkeläisten lehtien tilaajalahjoiksi saatetaan valita sääasemia, ja valokuvausalan lehtitilauksen kaupanpäällinen liittyy varsin usein kameroihin, kameroiden käyttämiseen tai kameroiden kuljettamiseen.

Lehtitilauksen yhteydessä voi siis saada elektroniikkaa melko halvalla, mutta kannattaa selvittää tarjottavan tuotteen todellinen arvo ja laatu sekä se, millainen takuu laitteessa on. Huomaathan, että etämyyntiä koskee 14 vuorokauden peruutusoikeus.

Voit siis peruuttaa tilauksesi, jos huomaat, ettei kyseinen lehti kiinnostakaan tai ettet halua tilaajalahjaa esimerkiksi siksi, että saisit sen halvalla jostain sinua lähellä olevasta liikkeestä, jolloin mahdolliset takuuasiatkin olisi helppo hoitaa. 

Tilaatko lehtiä tilaajalahjojen vuoksi?

Joillekin henkilöille tilaajalahja on se varsinainen hankinta, ja mukana tuleva lehti on vähän niin kuin turha kylkiäinen. Näin voi olla esimerkiksi silloin, jos asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus saada 80 euron arvoinen älykello alle 20 eurolla, jos hänelle saa samalla laittaa muutaman numeron jotain lehteä. 

Kehottaisin miettimään, onko tarjous jo liian hyvä ollakseen totta. Mikä yritys on valmis maksamaan 60 euroa siitä ilosta, että saa laittaa sinulle muutaman lehden postitse? Olisiko sittenkin niin, ettei älykellon arvo ole 80 euroa?

Olisiko kyse myös siitä, että muutaman halvan lehden ja älykellon jälkeen puhelimesi alkaa soida vieläkin useammin, jotta sinut saataisiin tarttumaan ”vanhoille asiakkaille” varattuihin erikoistarjouksiin?

Jos kello, näppäimistö tai mikä tahansa muu tilaajalahja vaikuttaa hyvältä ja olet valmis maksamaan lehtitilauksen hinnan saadaksesi tuotteen, tartu ihmeessä tilaisuuteen.

Parhaassa tapauksessa lehti on ennestään tuttu ja haluat tehdä tilauksen myös sen takia. Jatkotilauksen myötä voit saada lehden paljon halvemmalla kuin kaupan lehtihyllystä yksitellen ostaen, eikä yksikään numero jää väliin.

Tarjousjakson aikana yhden lehden hinnaksi saattaa jäädä vain muutama euro, jolloin hinta voi olla vain pienen osan irtonumeron hinnasta. Jatkossa voit tarvittaessa hankkia itsellesi puhelinmyyntieston eli suoramarkkinointikiellon, joten lehtimyyjien yhteydenotoista pääsee tarvittaessa eroon. 

Saatat pitää myös näistä